Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety wołowe z burakami"
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1243
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 50
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 63
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 66
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 62
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1243
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 50
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 63
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 66
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 62
Składniki
Buraki obierz, ugotuj i ostudź. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
Mięso zmiel z cebulą. Dodaj ser feta, bułkę tartą, posiekaną natkę, jajko, sól i pieprz.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj małe kotleciki.
Wymieszaj panierki, po czym obtocz w niej mięso.
Na patelni rozgrzej mocno olej. Usmaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Super TV