Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety wołowe z burakami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5478
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 978
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11926
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5478
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 978
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11926
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1405
Składniki
Buraki obierz, ugotuj i ostudź. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
Mięso zmiel z cebulą. Dodaj ser feta, bułkę tartą, posiekaną natkę, jajko, sól i pieprz.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj małe kotleciki.
Wymieszaj panierki, po czym obtocz w niej mięso.
Na patelni rozgrzej mocno olej. Usmaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Super TV