Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na ziemniaki i kapustę która wzmacnia odporność ;) Życzę smacznego !
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6201
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6201
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Ziemniaki obrać, dokładnie opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu zemleć. Kapustę odcisnąć z nadmiaru płynu i drobno posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach masła razem z kminkiem.
Szczypiorek opłukać , osuszyć i posiekać. Podsmażyć na reszcie masła.
Do ziemniaków dodać kapustę kiszoną , szczypiorek , jajka , mąkę , bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformować kotlety. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.