Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na ziemniaki i kapustę która wzmacnia odporność ;) Życzę smacznego !
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2229
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1353
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2229
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1353
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Składniki
Ziemniaki obrać, dokładnie opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu zemleć. Kapustę odcisnąć z nadmiaru płynu i drobno posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach masła razem z kminkiem.
Szczypiorek opłukać , osuszyć i posiekać. Podsmażyć na reszcie masła.
Do ziemniaków dodać kapustę kiszoną , szczypiorek , jajka , mąkę , bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformować kotlety. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.