Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kiszoną kapustą

Kotlety z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 1257

Pyszny pomysł na ziemniaki i kapustę która wzmacnia odporność ;) Życzę smacznego !

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 300 g kiszonej kapusty
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z kiszoną kapustą

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, dokładnie opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu zemleć. Kapustę odcisnąć z nadmiaru płynu i drobno posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach masła razem z kminkiem.

  2. Szczypiorek opłukać , osuszyć i posiekać. Podsmażyć na reszcie masła.

  3. Do ziemniaków dodać kapustę kiszoną , szczypiorek , jajka , mąkę , bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  4. Z masy uformować kotlety. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń