Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na ziemniaki i kapustę która wzmacnia odporność ;) Życzę smacznego !
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7166
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1180
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7166
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1180
Składniki
Ziemniaki obrać, dokładnie opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu zemleć. Kapustę odcisnąć z nadmiaru płynu i drobno posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach masła razem z kminkiem.
Szczypiorek opłukać , osuszyć i posiekać. Podsmażyć na reszcie masła.
Do ziemniaków dodać kapustę kiszoną , szczypiorek , jajka , mąkę , bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformować kotlety. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.