Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, coś innego niż tradycyjne kotlety z mięsem. Jadłam je u Mamy i bardzo mi posmakowały.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91025
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38294
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 290
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91025
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38294
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 290
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w średnią kostkę i smażymy. Zdejmujemy na ręcznik papierowy bo pozbyć się tłuszczu. Ser żółty zetrzeć na tarce (duże oczka)
Pół litra wody zagotować z 2 kostkami, gdy już woda zacznie wrzeć do odmierzonej kaszy wlać pozostałe 2 szklanki wody, wymieszać można dodać wrzącego bulionu i wlać do gotującego się wywaru, całość zagotować (ja tak robię by nie powstały kluchy, być może ktoś ma inny sposób) Odstawiamy do wystygnięcia.
Do ostygniętej masy dodać pieczarki, ser, jajka, koperek - wymieszać. Formować kotlety (ja robię to mocząc ręce w wodzie), obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.