Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, coś innego niż tradycyjne kotlety z mięsem. Jadłam je u Mamy i bardzo mi posmakowały.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 999
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 545
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 999
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 545
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w średnią kostkę i smażymy. Zdejmujemy na ręcznik papierowy bo pozbyć się tłuszczu. Ser żółty zetrzeć na tarce (duże oczka)
Pół litra wody zagotować z 2 kostkami, gdy już woda zacznie wrzeć do odmierzonej kaszy wlać pozostałe 2 szklanki wody, wymieszać można dodać wrzącego bulionu i wlać do gotującego się wywaru, całość zagotować (ja tak robię by nie powstały kluchy, być może ktoś ma inny sposób) Odstawiamy do wystygnięcia.
Do ostygniętej masy dodać pieczarki, ser, jajka, koperek - wymieszać. Formować kotlety (ja robię to mocząc ręce w wodzie), obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.