Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z marchewki, imbiru i pomarańczy"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424822
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424822
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Składniki
Obierz i pokrój marchew oraz cebulę. Rozgrzej oliwę w dużym garnku. Wrzuć warzywa i imbir. Przykryj i duś na małym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Pomarańczę umyj i przekrój (nie wyrzucaj skórki). Wyciśnij z niej sok. Dodaj do warzyw sok i skórkę z 1/2 pomarańczy oraz bulion. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień i gotuj 20-25 minut. Wyjmij skórkę.
Zmiksuj zupę na gładki krem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Skórkę z drugiej połowy pomarańczy pokrój w paski. Udekoruj nią zupę tuż przed podaniem. Posyp listkami kolendry.
Zupa zyska wyrazistszy, nieco orientalny smak, jeśli dodasz do niej odrobinę proszku lub pasty curry.Źródło: Olivia