Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z marchewki, imbiru i pomarańczy"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3110
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3110
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 68
Składniki
Obierz i pokrój marchew oraz cebulę. Rozgrzej oliwę w dużym garnku. Wrzuć warzywa i imbir. Przykryj i duś na małym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Pomarańczę umyj i przekrój (nie wyrzucaj skórki). Wyciśnij z niej sok. Dodaj do warzyw sok i skórkę z 1/2 pomarańczy oraz bulion. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień i gotuj 20-25 minut. Wyjmij skórkę.
Zmiksuj zupę na gładki krem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Skórkę z drugiej połowy pomarańczy pokrój w paski. Udekoruj nią zupę tuż przed podaniem. Posyp listkami kolendry.
Zupa zyska wyrazistszy, nieco orientalny smak, jeśli dodasz do niej odrobinę proszku lub pasty curry.Źródło: Olivia