Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z marchewki, imbiru i pomarańczy"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10481
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6041
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12902
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4652
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10481
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6041
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12902
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4652
Składniki
Obierz i pokrój marchew oraz cebulę. Rozgrzej oliwę w dużym garnku. Wrzuć warzywa i imbir. Przykryj i duś na małym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Pomarańczę umyj i przekrój (nie wyrzucaj skórki). Wyciśnij z niej sok. Dodaj do warzyw sok i skórkę z 1/2 pomarańczy oraz bulion. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień i gotuj 20-25 minut. Wyjmij skórkę.
Zmiksuj zupę na gładki krem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Skórkę z drugiej połowy pomarańczy pokrój w paski. Udekoruj nią zupę tuż przed podaniem. Posyp listkami kolendry.
Zupa zyska wyrazistszy, nieco orientalny smak, jeśli dodasz do niej odrobinę proszku lub pasty curry.Źródło: Olivia