Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowy barszczyk z fetą"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Składniki
Buraczki umyj, każdy osobno zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 oC. Piecz ok. 70 minut.
Po ok. 40 minutach owiń w folię jabłka, dołóż do buraczków. Gdy buraczki i jabłka będą już miękkie, wyjmij je, odwiń z folii. Buraczki obierz z łupinek, pokrój na kawałeczki.
Z jabłek wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj buraczki i jabłka. Zalej bulionem.
Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień, gotuj razem jeszcze ok. 5 minut. Pod koniec przypraw solą, cukrem oraz majerankiem. Barszczyk zmiksuj na gładko. Przelej do miseczek lub talerzy. Posyp pokruszoną fetą.Źródło: Naj