Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokieciki na ostro"
Przepis dnia
ziemniak jest absolutnie królem warzyw :)
Odsłon: 4096
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 224
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1769
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 224
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1769
Składniki
ok. 55 minut.
Mąkę i piwo zmiksować z jajkiem i szczyptą soli. Z ciasta smażyć na rozgrzanym oleju cienkie naleśniki. Powinno wyjść ok. 8 sztuk. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można dodać 2-3 łyżki wody. Chili umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną cebulą i pokrojoną w kostkę szynką, wystudzić. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Ogórki także drobno pokroić.
farszu, czyli grzyby z szynką, paprykę, ogórka i chili wymieszać, doprawić solą, pieprzem, posypać posiekaną natką. Farsz rozkładać na naleśnikach, zwinąć jak koperty, przełożyć na blachę, zapiekać ok. 15 min. w temp. ok. 180oC.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Dania główne
Kotlet mielony z piersi kurczaka
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 5
Zapiekanka z kapusty i mięsa
smak gołąbków ale mniej pracy
Odsłon: 20