Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokieciki na ostro"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Składniki
ok. 55 minut.
Mąkę i piwo zmiksować z jajkiem i szczyptą soli. Z ciasta smażyć na rozgrzanym oleju cienkie naleśniki. Powinno wyjść ok. 8 sztuk. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można dodać 2-3 łyżki wody. Chili umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną cebulą i pokrojoną w kostkę szynką, wystudzić. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Ogórki także drobno pokroić.
farszu, czyli grzyby z szynką, paprykę, ogórka i chili wymieszać, doprawić solą, pieprzem, posypać posiekaną natką. Farsz rozkładać na naleśnikach, zwinąć jak koperty, przełożyć na blachę, zapiekać ok. 15 min. w temp. ok. 180oC.Źródło: Twoje Imperium