Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokieciki na ostro"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 375
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 692
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 375
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 692
Składniki
ok. 55 minut.
Mąkę i piwo zmiksować z jajkiem i szczyptą soli. Z ciasta smażyć na rozgrzanym oleju cienkie naleśniki. Powinno wyjść ok. 8 sztuk. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można dodać 2-3 łyżki wody. Chili umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną cebulą i pokrojoną w kostkę szynką, wystudzić. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Ogórki także drobno pokroić.
farszu, czyli grzyby z szynką, paprykę, ogórka i chili wymieszać, doprawić solą, pieprzem, posypać posiekaną natką. Farsz rozkładać na naleśnikach, zwinąć jak koperty, przełożyć na blachę, zapiekać ok. 15 min. w temp. ok. 180oC.Źródło: Twoje Imperium