Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik ze śliwką"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1831
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1592
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1551
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2067
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1831
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1592
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1551
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2067
Składniki
Z oprawionego królika oddziel udka i włóż je do lodówki.
Tuszkę zanurz w piwie na 24 godziny.
Warzywa umyj i drobno pokrój.
Królika osącz z piwa i zrumień w gorącym piekarniku. Włóż ponownie do piwa. Dodaj warzywa oraz przyprawy, zalej litrem wody i gotuj ok. 4 godziny na małym ogniu. Po tym czasie mięso wyjmij, a płyn przecedź przez sito.
Śliwki namocz. Udka ponacinaj, wysmaruj musztardą, natrzyj solą oraz pieprzem i nadziej miękkimi śliwkami.
Zrumień udka na rozgrzanym tłuszczu i wstaw do piekarnika na 20 minut.
Do sosu z królika wrzuć tabliczkę czekolady, karmel zrobiony z 4 łyżek cukru i kilka śliwek.
Polej sosem przygotowane mięso.Źródło: Kurier TV