Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik ze śliwką"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 996
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2176
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4185
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 996
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2176
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4185
Składniki
Z oprawionego królika oddziel udka i włóż je do lodówki.
Tuszkę zanurz w piwie na 24 godziny.
Warzywa umyj i drobno pokrój.
Królika osącz z piwa i zrumień w gorącym piekarniku. Włóż ponownie do piwa. Dodaj warzywa oraz przyprawy, zalej litrem wody i gotuj ok. 4 godziny na małym ogniu. Po tym czasie mięso wyjmij, a płyn przecedź przez sito.
Śliwki namocz. Udka ponacinaj, wysmaruj musztardą, natrzyj solą oraz pieprzem i nadziej miękkimi śliwkami.
Zrumień udka na rozgrzanym tłuszczu i wstaw do piekarnika na 20 minut.
Do sosu z królika wrzuć tabliczkę czekolady, karmel zrobiony z 4 łyżek cukru i kilka śliwek.
Polej sosem przygotowane mięso.Źródło: Kurier TV