Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik ze śliwką"
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 55
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 88
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2633
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 55
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 88
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2633
Składniki
Z oprawionego królika oddziel udka i włóż je do lodówki.
Tuszkę zanurz w piwie na 24 godziny.
Warzywa umyj i drobno pokrój.
Królika osącz z piwa i zrumień w gorącym piekarniku. Włóż ponownie do piwa. Dodaj warzywa oraz przyprawy, zalej litrem wody i gotuj ok. 4 godziny na małym ogniu. Po tym czasie mięso wyjmij, a płyn przecedź przez sito.
Śliwki namocz. Udka ponacinaj, wysmaruj musztardą, natrzyj solą oraz pieprzem i nadziej miękkimi śliwkami.
Zrumień udka na rozgrzanym tłuszczu i wstaw do piekarnika na 20 minut.
Do sosu z królika wrzuć tabliczkę czekolady, karmel zrobiony z 4 łyżek cukru i kilka śliwek.
Polej sosem przygotowane mięso.Źródło: Kurier TV