Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krucha tarta dyniowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Z mąki, połowy cukru, szczypty soli, masła, jajka i żółtka szybko zagnieć ciasto, odłóż do schłodzenia. Dynie obierz, miąższ pokrój, zalej wodą, uduś do miękkości. Odcedź. Nektarynki sparz, obierz, wypestkuj. Miąższ zmiksuj razem z dynią.
Dwa żółtka utrzyj z resztą cukru i kremówką. Połącz z masą dyniową. Dodaj posiekane orzechy, skrobię, szczyptę cynamonu i ubite białka. Ciastem wyłóż formę do tarty, napełnij masą dyniową. Piecz ok. 50 minut w 180 st.
czas ok. 80 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety