Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty kurczak z chrupiącą skórką i wspaniałym miękkim nadzieniem.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5098
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5098
Składniki
Kroimy ser feta, siekamy cebulę i łączymy razem z odrobiną oleju, pieprzu, oregano i bazylii.
Kurczaka myjemy, odkrajamy kuperek, usuwamy pozostałości piór jeśli są, tak samo szyjkę. Faszerujemy przygotowaną fetą z cebulą. Nogi kurczaka zawiązujemy. Nacieramy kurczaka solą, olejem i pieprzem.
Wkładamy do natłuszczonego naczynia i pieczemy w 180' przez godzinę.