Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 65
Dodano: 25.03.2020
Odsłon: 5632
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kurczaka oczyszczamy i kroimy w cienkie paski.
Następnie przekładamy do naczynia solimy i pieprzymy.
Dodajemy 4 łyżki skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy.
W woku rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy kurczaka małymi porcjami. Usmażonego przekładamy do miski.
W tym samym czasie kroimy warzywa.
Paprykę w paski, cebulę w piórka a imbir siekamy na drobno.
Połowę papryczki chili przecinamy na pół i siekamy.
W woku na tym samym oleju co smażyliśmy kurczaka smażymy cebule, imbir i papryczkę chili energicznie mieszając.
Po chwili dodajemy paprykę i orzechy a następnie kurczaka.
Smażymy cały czas energicznie mieszając.
Podlewamy całość 2 szklankami wody, dodajemy cukier, olej sezamowy i sosy.
Mieszamy i dusimy przez 10 minut.
W tym czasie możemy ugotować ryż.
Zagęszczamy nasze danie zawiesiną z 3 łyżek wody i 1 łyżki skrobi.
Gotowe..Podajemy z ryżem całość posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.Obejrzyj przygotowanie potrawy poniżej.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)