Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne na całym świecie danie kuchni syczuańskiej, kurczak Kung Pao (gong bao)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7945
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 324
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3272
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7945
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 324
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3272
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Kurczaka oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Następnie przekładamy do naczynia solimy i pieprzymy. Dodajemy 4 łyżki skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy.
W woku rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy kurczaka małymi porcjami. Usmażonego przekładamy do miski. W tym samym czasie kroimy warzywa. Paprykę w paski, cebulę w piórka a imbir siekamy na drobno. Połowę papryczki chili przecinamy na pół i siekamy.
W woku na tym samym oleju co smażyliśmy kurczaka smażymy cebule, imbir i papryczkę chili energicznie mieszając. Po chwili dodajemy paprykę i orzechy a następnie kurczaka. Smażymy cały czas energicznie mieszając.
Podlewamy całość 2 szklankami wody, dodajemy cukier, olej sezamowy i sosy. Mieszamy i dusimy przez 10 minut. W tym czasie możemy ugotować ryż.
Zagęszczamy nasze danie zawiesiną z 3 łyżek wody i 1 łyżki skrobi. Gotowe..Podajemy z ryżem całość posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.Obejrzyj przygotowanie potrawy poniżej. Smacznego!!!