Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i soczysty kurczak z kolorową bombą witaminową w postaci salsy kukurydzianej - czego chcieć więcej???
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2478
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 79
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2478
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 79
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
Kukurydzę odsączyć z zalewy, pomidory, ogórka i cebulę pokroić w kostkę. Warzywa doprawić solą i pieprzem oraz oliwą i sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać i przyozdobić listkami bazylii drobnolistnej (można użyć listków kolendry).
Oczyszczone filety przekroić wzdłuż na pół. Mięso zamarynować w podanych przyprawach. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie mięso ugotować w naczyniu do gotowania na parze (około 15 minut).