Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, tanie i smaczne danie.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 89
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 67
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 171
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 282
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 89
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 67
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 171
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 282
Składniki
Szpinak płuczemy, wrzucamy na patelnię. Zalewamy jogurtem i gotujemy na małym ogniu. Papryki kroimy w paski, wrzucamy do szpinaku. Przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kawałki serka topionego. Gotujemy do miękkości.
Mięso płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Jak się zagotuje przyprawiamy do smaku kucharkiem, majerankiem, oregano i papryką sypką. Gotujemy do miękkości.
Szpinak z papryką wykładamy na talerz, na to kładziemy mięso. Jak dodatek można dać ziemniaki, lub ryż lub to co wolimy.