Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, tanie i smaczne danie.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8572
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 860
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 920
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 120
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8572
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 860
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 920
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 120
Składniki
Szpinak płuczemy, wrzucamy na patelnię. Zalewamy jogurtem i gotujemy na małym ogniu. Papryki kroimy w paski, wrzucamy do szpinaku. Przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kawałki serka topionego. Gotujemy do miękkości.
Mięso płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Jak się zagotuje przyprawiamy do smaku kucharkiem, majerankiem, oregano i papryką sypką. Gotujemy do miękkości.
Szpinak z papryką wykładamy na talerz, na to kładziemy mięso. Jak dodatek można dać ziemniaki, lub ryż lub to co wolimy.