Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, tanie i smaczne danie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27716
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8987
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27716
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8987
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Składniki
Szpinak płuczemy, wrzucamy na patelnię. Zalewamy jogurtem i gotujemy na małym ogniu. Papryki kroimy w paski, wrzucamy do szpinaku. Przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kawałki serka topionego. Gotujemy do miękkości.
Mięso płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Jak się zagotuje przyprawiamy do smaku kucharkiem, majerankiem, oregano i papryką sypką. Gotujemy do miękkości.
Szpinak z papryką wykładamy na talerz, na to kładziemy mięso. Jak dodatek można dać ziemniaki, lub ryż lub to co wolimy.