Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, tanie i smaczne danie.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 50
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 576
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 50
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 576
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Składniki
Szpinak płuczemy, wrzucamy na patelnię. Zalewamy jogurtem i gotujemy na małym ogniu. Papryki kroimy w paski, wrzucamy do szpinaku. Przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kawałki serka topionego. Gotujemy do miękkości.
Mięso płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Jak się zagotuje przyprawiamy do smaku kucharkiem, majerankiem, oregano i papryką sypką. Gotujemy do miękkości.
Szpinak z papryką wykładamy na talerz, na to kładziemy mięso. Jak dodatek można dać ziemniaki, lub ryż lub to co wolimy.