Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest bardzo proste do przyrządzenia. Idealny przepis na imieniny lub rodzinny obiad wśród osób bliskich. Jest to danie z nutą posmaku azjatyckiego lub greckiego. Potrzebujemy jedynie piersi z kurczaka,warzywa sos vinegret najlepiej firmy knor. Na obrazku jest z innymi warzywami niestety nie miałam zdjęcia z brukselkami i marchewką!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3590
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3590
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Na początku mamy pierś z kurczaka przedzielamy dokładnie na dwa lub trzy kawałki ( zależy od wielkości ).Oczyszczamy dokładnie kawałki piersi z kurczaka.Na patelnie wlewamy oliwe z oliwek lub olej słonecznikowy.Smażymy to około 7 min.Po wysmażeniu dodajemy na około 10 min do pieca żeby mięso stało się chrupkie.Nasza brukselka może być swieża lub mrożona.Gotujemy ją wraz z pokrojoną marchewką lub mini mrożonymi marcheweczkami około 10 min.Rozrabiamy sos vinegret może być knora.Po 10 min wyjmujemy kurczaka dajemy na patelnia wraz z ugotowanymi warzywami polewamy sokiem pomarańczowym niech 4 min się dusi.Wyjmujemy talerz układamy na początku warzywa a na warzywa piersi z kurczaka wszystko polewamy sosem vinegret. ABSOLUTNIE NIE DAJEMY SOKU POAMRAŃCZOWEGO BYŁ ON POTRZEBNY JEDYNIE DO DUSZENIA!!! Smacznego. Na obrazku jest z innymi warzywami niestety nie miałam zdjęcia z brukselkami i marchewką!