Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest bardzo proste do przyrządzenia. Idealny przepis na imieniny lub rodzinny obiad wśród osób bliskich. Jest to danie z nutą posmaku azjatyckiego lub greckiego. Potrzebujemy jedynie piersi z kurczaka,warzywa sos vinegret najlepiej firmy knor. Na obrazku jest z innymi warzywami niestety nie miałam zdjęcia z brukselkami i marchewką!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Na początku mamy pierś z kurczaka przedzielamy dokładnie na dwa lub trzy kawałki ( zależy od wielkości ).Oczyszczamy dokładnie kawałki piersi z kurczaka.Na patelnie wlewamy oliwe z oliwek lub olej słonecznikowy.Smażymy to około 7 min.Po wysmażeniu dodajemy na około 10 min do pieca żeby mięso stało się chrupkie.Nasza brukselka może być swieża lub mrożona.Gotujemy ją wraz z pokrojoną marchewką lub mini mrożonymi marcheweczkami około 10 min.Rozrabiamy sos vinegret może być knora.Po 10 min wyjmujemy kurczaka dajemy na patelnia wraz z ugotowanymi warzywami polewamy sokiem pomarańczowym niech 4 min się dusi.Wyjmujemy talerz układamy na początku warzywa a na warzywa piersi z kurczaka wszystko polewamy sosem vinegret. ABSOLUTNIE NIE DAJEMY SOKU POAMRAŃCZOWEGO BYŁ ON POTRZEBNY JEDYNIE DO DUSZENIA!!! Smacznego. Na obrazku jest z innymi warzywami niestety nie miałam zdjęcia z brukselkami i marchewką!