Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest łatwe i szybkie do przyrządzenia.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Cebulę kroimy w półplastry, pora w krązki, paprykę w kostkę, a marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Rozdrobnione warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wrzucamy jedną bulionetkę i dusimy pod przykryciem nie zbyt długo, bo warzywa dojdą jeszcze w piekarniku.
Filet z kurczaka dzielmy na cześci tak jak nam wygodnie i delikatnie rozbijamy przez folię by nie porozrywać mięsa. Rozbite mięso solimy i pieprzymy.
Do żaroodpornego naczynia układamy warstwę uduszonych warzyw, na to mięso i przykrywamy kolejną warstwą warzyw. Pieczemy 40- 50 min.
Naprawdę polecam danie jest bardzo łatwe i szybkie a do tego smaczne:)