Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest łatwe i szybkie do przyrządzenia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Składniki
Cebulę kroimy w półplastry, pora w krązki, paprykę w kostkę, a marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Rozdrobnione warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wrzucamy jedną bulionetkę i dusimy pod przykryciem nie zbyt długo, bo warzywa dojdą jeszcze w piekarniku.
Filet z kurczaka dzielmy na cześci tak jak nam wygodnie i delikatnie rozbijamy przez folię by nie porozrywać mięsa. Rozbite mięso solimy i pieprzymy.
Do żaroodpornego naczynia układamy warstwę uduszonych warzyw, na to mięso i przykrywamy kolejną warstwą warzyw. Pieczemy 40- 50 min.
Naprawdę polecam danie jest bardzo łatwe i szybkie a do tego smaczne:)