Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
RYŻ UGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU DODAJĄC DO WODY KOSTKĘ ROSOŁOWĄ. FILETA MYJEMY I KROIMY W KOSTKĘ, WYKŁADAMY NA OLEJ I DUSIMY.POLEWAMY SOSEM SOJOWYM I MAGI. W TRAKCIE DUSZENIA DODAJEMY PIECZARKI UMYTE I POKROJONE W PLASTRY, A NA KONIEC DODAJEMY WARZYWA MROŻONE I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI.
ZALEWAMY ODPOWIEDNIĄ ILOŚCIĄ WODY DO ILOŚCI TOREBEK SOSU DO CHIŃSZCZYZNY. I DUSIMY OK. 5-8 MIN. NA KONIEC DODAJEMY RYŻ I WSZYSTKO MIESZAMY. SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

wika11 16 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
DZIĘKI BARDZO ZA NOWE WIADOMOŚCI CO DO TEJ POTRAWY. POZDRAWIAM0 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 16 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Witam,jest to bardzo uproszczony przepis,bo np. można użyć świeżych warzyw pokrojonych w paseczki, ale to inna sprawa,dobrze jest dodać na koniec do gotowej potrawy kilka kropli OLEJU SEZAMOWEGO(ciemnego) to wnosi smak i zapach orientu.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz