Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak po japońsku"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 703
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 466
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 703
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 466
Składniki
Mięso płuczę, osuszam i kroję na cienkie paski. Przygotowuję sos: mieszam ostry keczup, sos sojowy, sherry, kolendrę oraz pieprz i odstawiam. Na patelni rozgrzewam olej, wkładam mięso, mieszam. Dodaję świeżo utarty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażę na mocnym ogniu przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie wlewam przygotowany wcześniej sos, mieszam i smażę jeszcze całość przez 2 minuty. W tym czasie sos zrobi się bardzo gęsty i dokładnie oblepi kawałki mięsa, które powinno być już miękkie. Danie podaję z białym lub brązowym ryżem.Źródło: Rewia