Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak po japońsku"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105497
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2042
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5917
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105497
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2042
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5917
Składniki
Mięso płuczę, osuszam i kroję na cienkie paski. Przygotowuję sos: mieszam ostry keczup, sos sojowy, sherry, kolendrę oraz pieprz i odstawiam. Na patelni rozgrzewam olej, wkładam mięso, mieszam. Dodaję świeżo utarty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażę na mocnym ogniu przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie wlewam przygotowany wcześniej sos, mieszam i smażę jeszcze całość przez 2 minuty. W tym czasie sos zrobi się bardzo gęsty i dokładnie oblepi kawałki mięsa, które powinno być już miękkie. Danie podaję z białym lub brązowym ryżem.Źródło: Rewia