Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak po japońsku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9324
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11479
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9324
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11479
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 506
Składniki
Mięso płuczę, osuszam i kroję na cienkie paski. Przygotowuję sos: mieszam ostry keczup, sos sojowy, sherry, kolendrę oraz pieprz i odstawiam. Na patelni rozgrzewam olej, wkładam mięso, mieszam. Dodaję świeżo utarty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażę na mocnym ogniu przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie wlewam przygotowany wcześniej sos, mieszam i smażę jeszcze całość przez 2 minuty. W tym czasie sos zrobi się bardzo gęsty i dokładnie oblepi kawałki mięsa, które powinno być już miękkie. Danie podaję z białym lub brązowym ryżem.Źródło: Rewia