Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak po japońsku"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 821
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22868
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15281
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4977
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 821
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22868
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15281
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4977
Składniki
Mięso płuczę, osuszam i kroję na cienkie paski. Przygotowuję sos: mieszam ostry keczup, sos sojowy, sherry, kolendrę oraz pieprz i odstawiam. Na patelni rozgrzewam olej, wkładam mięso, mieszam. Dodaję świeżo utarty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażę na mocnym ogniu przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie wlewam przygotowany wcześniej sos, mieszam i smażę jeszcze całość przez 2 minuty. W tym czasie sos zrobi się bardzo gęsty i dokładnie oblepi kawałki mięsa, które powinno być już miękkie. Danie podaję z białym lub brązowym ryżem.Źródło: Rewia