Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po włosku"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj, osusz. Czosnek obierz. Przygotuj marynatę: do oleju z pestek winogron dodaj musztardę i czosnek przeciśnięty przez praskę, wlej sok z cytryny, wsyp suszone zioła, po szczypcie soli i pieprzu. Dobrze wymieszaj. Włóż mięso, odstaw na 2-3 godz.
Mięso oczyść z marynaty, lekko zbij tłuczkiem. Każdy kawałek zawiń ściśle w folię aluminiową, nadając mu podłużny kształt wrzeciona. Włóż do piekarnika i piecz w 160oC, aż mięso będzie miękkie, ale soczyste. Olej wlej na patelnię, mocno rozgrzej. Kawałki kurczaka wyjmij z folii, włóż na olej. Posyp startym serem. Smaż ok. 5 minut. Polej keczupem.Źródło: Naj