Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po włosku"
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 344
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 489
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1018
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1426
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 344
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 489
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1018
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1426
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj, osusz. Czosnek obierz. Przygotuj marynatę: do oleju z pestek winogron dodaj musztardę i czosnek przeciśnięty przez praskę, wlej sok z cytryny, wsyp suszone zioła, po szczypcie soli i pieprzu. Dobrze wymieszaj. Włóż mięso, odstaw na 2-3 godz.
Mięso oczyść z marynaty, lekko zbij tłuczkiem. Każdy kawałek zawiń ściśle w folię aluminiową, nadając mu podłużny kształt wrzeciona. Włóż do piekarnika i piecz w 160oC, aż mięso będzie miękkie, ale soczyste. Olej wlej na patelnię, mocno rozgrzej. Kawałki kurczaka wyjmij z folii, włóż na olej. Posyp startym serem. Smaż ok. 5 minut. Polej keczupem.Źródło: Naj