Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak usmażony w cynamonie ma niezywkle oryginalny smak. Podczas przygotowania w domu unosi się przepiękny niemal świąteczny zapach. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu .
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1484
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1484
Składniki
Danie można przygotować w dwóch wersjach: podstawowej: kurczak w cynamonie i w wersji na "bogato" z dodatkami. W wersji podstawowej kroimy mięso w paski . Wrzucamy do miski, wlewamy kilka łyżek oleju, odrobinę vegety i 3 łyżeczki cynamonu. Całość mieszamy i odstawiamy na pół godziny . Potem smażymy na patelni już bez oleju. W drugiej wersji przygotowujemy kurczaka jw. a na drugiej patelni smażymy pieczarki z cebulą. Na koniec łączymy wszystkie składniki posypujemy uprażonym sezamem i natką pietruszki.
Podajemy z ciemnym ryżem lub makaronem. Smacznego :-)