Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak usmażony w cynamonie ma niezywkle oryginalny smak. Podczas przygotowania w domu unosi się przepiękny niemal świąteczny zapach. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu .
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Danie można przygotować w dwóch wersjach: podstawowej: kurczak w cynamonie i w wersji na "bogato" z dodatkami. W wersji podstawowej kroimy mięso w paski . Wrzucamy do miski, wlewamy kilka łyżek oleju, odrobinę vegety i 3 łyżeczki cynamonu. Całość mieszamy i odstawiamy na pół godziny . Potem smażymy na patelni już bez oleju. W drugiej wersji przygotowujemy kurczaka jw. a na drugiej patelni smażymy pieczarki z cebulą. Na koniec łączymy wszystkie składniki posypujemy uprażonym sezamem i natką pietruszki.
Podajemy z ciemnym ryżem lub makaronem. Smacznego :-)