Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1224
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17444
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1224
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17444
Składniki
Selera i pora siekamy na cienkie paseczki, cebulę w półtalarki, a marchewkę w plasterki. Cebulę z czosnkiem podsmażamy na oliwie w średniej wielkości garnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w średniej wielkości kostki kurczaka. Następnie dorzucamy warzywa i dolewamy trochę wody. Po około 5 minutach dodajemy śmietanę, przyprawiamy potrawę kurkumą, listkami curry, sola i pieprzem. Danie gotujemy na wolnym ogniu przez 10 – 15 minut. Następnie wykładamy kurczaka z warzywami na głęboki talerz i polewamy sosem. Całość posypujemy pokrojonymi na drobne kawałki pianki