Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47669
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47669
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Selera i pora siekamy na cienkie paseczki, cebulę w półtalarki, a marchewkę w plasterki. Cebulę z czosnkiem podsmażamy na oliwie w średniej wielkości garnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w średniej wielkości kostki kurczaka. Następnie dorzucamy warzywa i dolewamy trochę wody. Po około 5 minutach dodajemy śmietanę, przyprawiamy potrawę kurkumą, listkami curry, sola i pieprzem. Danie gotujemy na wolnym ogniu przez 10 – 15 minut. Następnie wykładamy kurczaka z warzywami na głęboki talerz i polewamy sosem. Całość posypujemy pokrojonymi na drobne kawałki pianki