Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i pikantne danie z kurczakiem, szpinakiem oraz świeżym smakiem mięty
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10280
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5391
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 703
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10280
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5391
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 703
Składniki
W blenderze umieszczamy kolendrę, szpinak, imbir, czosnek, chilli, miętę, sok z limonki, 1/2 łyżeczki soli oraz odrobine wody. Dokładnie miksujemy i dodajemy jogurt. Pozostawiamy na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy olej na którym podsmażamy delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę, po uzyskaniu złotego koloru dodajemy pokrojona w kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy przez około 2, 3 minut i dodajemy kurkumę, cukier, połowę jogurtu i podgrzewamy przez następne kilka minut.
Obniżamy temperaturę i dodajemy resztę jogurtu. Delikatnie podgrzewamy całość dania i redukujemy powstałe płyny. Delikatnie dodajemy zmiksowane zioła i podgrzewamy przez 4-5 minut.
Podajemy z ryżem basmati i dużą łyżką gęstego jogurtu.