Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i pikantne danie z kurczakiem, szpinakiem oraz świeżym smakiem mięty
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 278
Polecam.
Odsłon: 753
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36293
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 425
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 278
Polecam.
Odsłon: 753
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36293
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 425
Składniki
W blenderze umieszczamy kolendrę, szpinak, imbir, czosnek, chilli, miętę, sok z limonki, 1/2 łyżeczki soli oraz odrobine wody. Dokładnie miksujemy i dodajemy jogurt. Pozostawiamy na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy olej na którym podsmażamy delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę, po uzyskaniu złotego koloru dodajemy pokrojona w kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy przez około 2, 3 minut i dodajemy kurkumę, cukier, połowę jogurtu i podgrzewamy przez następne kilka minut.
Obniżamy temperaturę i dodajemy resztę jogurtu. Delikatnie podgrzewamy całość dania i redukujemy powstałe płyny. Delikatnie dodajemy zmiksowane zioła i podgrzewamy przez 4-5 minut.
Podajemy z ryżem basmati i dużą łyżką gęstego jogurtu.