Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w ziołach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Pierś kurczaka oczyszczam, myję i kroję na pół.
Oliwę oraz sok z cytryny mieszam, dodaję wszystkie przyprawy, dokładnie miksuję. Smaruję filety marynatą i wstawiam je do lodówki na ok. pół godziny.
Następnie każdą połówkę piersi szczelnie owijam folią aluminiową i piekę w rozgrzanym do 180oC piekarniku ok. 20 min.
60 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 3,80 zł • Przepis na 2 porcje
Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie