Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w ziołach

Kurczak w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Kurczak w ziołach"

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka. Marynata: 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka bazylii
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • łyżeczka rozmarynu
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • łyżeczka przyprawy
  • np. Degusty
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka oczyszczam, myję i kroję na pół.

  2. Oliwę oraz sok z cytryny mieszam, dodaję wszystkie przyprawy, dokładnie miksuję. Smaruję filety marynatą i wstawiam je do lodówki na ok. pół godziny.

  3. Następnie każdą połówkę piersi szczelnie owijam folią aluminiową i piekę w rozgrzanym do 180oC piekarniku ok. 20 min.

  4. 60 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 3,80 zł • Przepis na 2 porcje

  5. Ewelina Pędzikowska z Kutna

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń