Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w ziołach prowansalskich

Kurczak w ziołach prowansalskich

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2154

Szybkie przygotowanie, tanio. Dobre na obiad.

Składniki

  • 2 WORECZKI RYŻU
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 2 pory (białe części)
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak w ziołach prowansalskich

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż w osolonej wodzie.

  2. Kurczaka pokroić w kostkę podsmarzyć, dodać pora pokrojonego w półplasterki, całość udusić.

  3. Gdy por zmięknie dodać ryż, chwilę podsmarzyć, posypać ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń