Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z cebulą i oliwkami"
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4868
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20802
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2512
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4868
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20802
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2512
Składniki
Mięso opłucz. Wymieszaj 4 łyżki oleju ze sporą szczyptą soli, pieprzu oraz ziół prowansalskich. Dodaj pół łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego. Przygotowaną mieszanką natrzyj udka. Rozgrzej piekarnik do 180 st.
Cebule obierz, pokrój na ćwiartki lub na ósemki. Osącz z zalewy zielone oliwki. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż kolorową cebulą, posyp oliwkami. Podlej winem. Piecz pod przykryciem 45 minut. Zdejmij przykrycie. Dopiekaj jeszcze 15-20 minut.
porcji, czas ok. 90 min; porcja – 340 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety