Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z cebulą i oliwkami"
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10987
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 217
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 367
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10987
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 217
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 367
Składniki
Mięso opłucz. Wymieszaj 4 łyżki oleju ze sporą szczyptą soli, pieprzu oraz ziół prowansalskich. Dodaj pół łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego. Przygotowaną mieszanką natrzyj udka. Rozgrzej piekarnik do 180 st.
Cebule obierz, pokrój na ćwiartki lub na ósemki. Osącz z zalewy zielone oliwki. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż kolorową cebulą, posyp oliwkami. Podlej winem. Piecz pod przykryciem 45 minut. Zdejmij przykrycie. Dopiekaj jeszcze 15-20 minut.
porcji, czas ok. 90 min; porcja – 340 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety