Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z cebulą i oliwkami"
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 408
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30499
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 408
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30499
Składniki
Mięso opłucz. Wymieszaj 4 łyżki oleju ze sporą szczyptą soli, pieprzu oraz ziół prowansalskich. Dodaj pół łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego. Przygotowaną mieszanką natrzyj udka. Rozgrzej piekarnik do 180 st.
Cebule obierz, pokrój na ćwiartki lub na ósemki. Osącz z zalewy zielone oliwki. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż kolorową cebulą, posyp oliwkami. Podlej winem. Piecz pod przykryciem 45 minut. Zdejmij przykrycie. Dopiekaj jeszcze 15-20 minut.
porcji, czas ok. 90 min; porcja – 340 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety