Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny kurczak w sosie o zdecydowanym smaku!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Kurczaka rozbic tluczkiem,posypac sola i pieprzem.Posiekac cebule oraz seler,wrzucic na rozgrzana patelnie z niewielka iloscia oliwy i lyzka wody,pozostawic na malym ogniu na 8 min.Kapary osuszyc z wody i pokroic na male kawaleczki,wrzucic na patelnie wraz z malymi kawalkami pistacji .Odstawic do ostygniecia,dodac bulke tarta.
Tak przygotowane nadzienie rozsmarowac na piersiach z kurczaka,posypac startym serem, zwinac i zabezpieczyc wykalaczka.Do garnka z niewielka iloscia oliwy wlewamy passate z pomidorow.Dodajemy sol,pieprz,tymianek i wkaladamy piersi .Gotowac na malym ogniu przez 30 min,podawac z makaronem.