Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie dla dwóch osób.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 331
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3052
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 331
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3052
Składniki
Kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Dodać sok z cytryny i łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać i trzymać w cieple. Mięso, paprykę, cebulę, pomarańczę (obraną) pokroić w paski lub kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić mięso i zrumienić. Dodać cebulę, paprykę i fasolkę- podsmażyć na małym ogniu aż składniki zmiękną. Dodać pomarańcze i poddusić jeszcze kilka minut. Posolić do smaku. Podawać z kuskusem i dowolną surówką.