Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie dla dwóch osób.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 324
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1680
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 324
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1680
Składniki
Kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Dodać sok z cytryny i łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać i trzymać w cieple. Mięso, paprykę, cebulę, pomarańczę (obraną) pokroić w paski lub kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić mięso i zrumienić. Dodać cebulę, paprykę i fasolkę- podsmażyć na małym ogniu aż składniki zmiękną. Dodać pomarańcze i poddusić jeszcze kilka minut. Posolić do smaku. Podawać z kuskusem i dowolną surówką.