Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i pyszne
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4971
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5843
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7553
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4971
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5843
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7553
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostke. Posypujemy szczyptą ziół prowansalskich i odstawiamy na 10-15 min
Dno garnka zalać oliwą z oliwek (lub olejem) i wsypać pokrojoną w kostkę paprykę. Posypać troszkę vegetą. Smażyć na pół twardo
Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać kurczaka. Smażyć wszystko ok. 5-7 min. dodać paprykę
Do 200 ml. wody dodać śmietankę i wymieszać ze składnikami na patelni. Wszystko razem na małym okgniu smażyć ok. 7 min