Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i pyszne
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostke. Posypujemy szczyptą ziół prowansalskich i odstawiamy na 10-15 min
Dno garnka zalać oliwą z oliwek (lub olejem) i wsypać pokrojoną w kostkę paprykę. Posypać troszkę vegetą. Smażyć na pół twardo
Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać kurczaka. Smażyć wszystko ok. 5-7 min. dodać paprykę
Do 200 ml. wody dodać śmietankę i wymieszać ze składnikami na patelni. Wszystko razem na małym okgniu smażyć ok. 7 min