Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i pyszne
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6542
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6542
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostke. Posypujemy szczyptą ziół prowansalskich i odstawiamy na 10-15 min
Dno garnka zalać oliwą z oliwek (lub olejem) i wsypać pokrojoną w kostkę paprykę. Posypać troszkę vegetą. Smażyć na pół twardo
Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać kurczaka. Smażyć wszystko ok. 5-7 min. dodać paprykę
Do 200 ml. wody dodać śmietankę i wymieszać ze składnikami na patelni. Wszystko razem na małym okgniu smażyć ok. 7 min