Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym. Bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad. Pierś z kurczaka w formie kotletów już nam się trochę ujadła, jeśli już kupuję ten rodzaj mięsa staram się urozmaicić jego podanie. Tym razem po powrocie z pracy zrobiłam kurczaka w lekkim sosie pomidorowym. Dodatkiem do tego był ryż w formie risotto z zielonym groszkiem i marchewką.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 103
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 103
Składniki
Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i obsmażyłam z każdej strony na patelni z rozpuszczonym masłem.
Pieczarki pokroiłam w plasterki, cebulę w piórka i dodałam do mięsa. Wszystko smażyłam do momentu aż pieczarki i cebula zmniejszyły swoją objętość. Dodałam koncentrat pomidorowy i podlałam wszystko 1/3 szklanki wody. Zagotowałam i przyprawiłam do smaku solą, papryką słodką i ostrą oraz delikatnie pieprzem. Dolałam śmietankę, wymieszałam i oprószyłam natką pietruszki.
Notatki: * zamiast koncentratu można dolać 1 puszkę pomidorów krojonych