Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1046
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1423
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1046
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1423
Składniki
Fileta kroimy w paski i skrapiamy delikatem. Odstawiamy na parę chwil, po czym smażymy.
Paprykę kroimy w kosteczkę, pora w cienkie talarki, marchewkę trzemy na tarce. Warzywa dusimy na tym samym oleju co mięso. Podlewamy niewielką ilością wody i pod koniec (gdy warzywa nie są jeszcze całkiem miękkie) dodajemy koncentrat pomidorowy.
Warzywa łączymy z mięsem i całość dusimy na małym ogniu ok 5 minut. Podajemy z ugotowaną kaszą.