Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Fileta kroimy w paski i skrapiamy delikatem. Odstawiamy na parę chwil, po czym smażymy.
Paprykę kroimy w kosteczkę, pora w cienkie talarki, marchewkę trzemy na tarce. Warzywa dusimy na tym samym oleju co mięso. Podlewamy niewielką ilością wody i pod koniec (gdy warzywa nie są jeszcze całkiem miękkie) dodajemy koncentrat pomidorowy.
Warzywa łączymy z mięsem i całość dusimy na małym ogniu ok 5 minut. Podajemy z ugotowaną kaszą.