Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11399
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11399
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Fileta kroimy w paski i skrapiamy delikatem. Odstawiamy na parę chwil, po czym smażymy.
Paprykę kroimy w kosteczkę, pora w cienkie talarki, marchewkę trzemy na tarce. Warzywa dusimy na tym samym oleju co mięso. Podlewamy niewielką ilością wody i pod koniec (gdy warzywa nie są jeszcze całkiem miękkie) dodajemy koncentrat pomidorowy.
Warzywa łączymy z mięsem i całość dusimy na małym ogniu ok 5 minut. Podajemy z ugotowaną kaszą.