Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak ze śliwkami i cynamonem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Do środka włóż 1 nieobraną cebulę i 1 laskę cynamonu. Tuszkę umieść w naczyniu, podlej małą ilością wody. Piecz ok. 90 min w 180 st. Drugą cebulę obierz, posiekaj. Skarmelizuj na maśle razem z cukrem.
Do cebuli dodaj wino i resztę cynamonu. Ogrzewaj, aż połowa płynu odparuje. Dodaj umyte owoce (jabłka obierz, pokrój). Dopraw solą i pieprzem, zagotuj. Przelej do naczynia z kurczakiem w połowie czasu pieczenia.
Czas ok. 110 min; porcja – 440 kcal, cena 3,80 zł.Źródło: Świat kobiety