Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak ze śliwkami i cynamonem"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Do środka włóż 1 nieobraną cebulę i 1 laskę cynamonu. Tuszkę umieść w naczyniu, podlej małą ilością wody. Piecz ok. 90 min w 180 st. Drugą cebulę obierz, posiekaj. Skarmelizuj na maśle razem z cukrem.
Do cebuli dodaj wino i resztę cynamonu. Ogrzewaj, aż połowa płynu odparuje. Dodaj umyte owoce (jabłka obierz, pokrój). Dopraw solą i pieprzem, zagotuj. Przelej do naczynia z kurczakiem w połowie czasu pieczenia.
Czas ok. 110 min; porcja – 440 kcal, cena 3,80 zł.Źródło: Świat kobiety