Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśna kartoflanka"
Cebule obierz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij połowę cebuli. Dodaj mięso mielone i mieszając co jakiś czas, smaż 5 min, aż się zrumieni. Oprósz je wtedy solą, pieprzem mielonym oraz chili. Dodaj pomidory z puszki razem z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Mieszając co jakiś czas, smaż 3 min. Wszystko przełóż do garnka. Wlej bulion i gotuj 30 min.
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką pod strumieniem zimnej bieżącej wody. Zalej posoloną wodą i gotuj do miękkości. Odcedź, przestudź lekko. Obierz z łupinek i pokrój na połówki. Trzymaj w cieple, np. w piekarniku rozgrzanym do 50 st.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż resztę cebuli, zeszklij. Dołóż odciśniętą, posiekaną kapustę kiszoną. Oprósz pieprzem, ostrą oraz słodką papryką. Smaż 10 min.
Miękką kapustę dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 5 min. Pod koniec dołóż także ziemniaki. Kapuśniak ew. ponownie dopraw do smaku. Potrawę nałóż na talerze, posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Tina
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 15
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 12
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 30
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 35
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 59
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 15
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 12
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 30
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 35
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 59
Składniki
Cebule obierz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij połowę cebuli. Dodaj mięso mielone i mieszając co jakiś czas, smaż 5 min, aż się zrumieni. Oprósz je wtedy solą, pieprzem mielonym oraz chili. Dodaj pomidory z puszki razem z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Mieszając co jakiś czas, smaż 3 min. Wszystko przełóż do garnka. Wlej bulion i gotuj 30 min.
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką pod strumieniem zimnej bieżącej wody. Zalej posoloną wodą i gotuj do miękkości. Odcedź, przestudź lekko. Obierz z łupinek i pokrój na połówki. Trzymaj w cieple, np. w piekarniku rozgrzanym do 50 st.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż resztę cebuli, zeszklij. Dołóż odciśniętą, posiekaną kapustę kiszoną. Oprósz pieprzem, ostrą oraz słodką papryką. Smaż 10 min.
Miękką kapustę dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 5 min. Pod koniec dołóż także ziemniaki. Kapuśniak ew. ponownie dopraw do smaku. Potrawę nałóż na talerze, posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 13
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 35