Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne w trochę innym wydaniu. Podobno najlepiej smakuje z młodą kapusta,a póki jej nie ma zalecam włoską kapustę. Zdjęcia nie zdążyłam zrobić, dorzucę później, bo na pewno to danie zagości jeszcze na moim stole.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb. Oddziel liście, z których wytnij twarde części, po czym włóż je do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 2 minuty, aby zmiękły. Przelej na sitku zimną wodą i odcedź. Rybę pokrój na kawałki i przypraw solą i pieprzem cytrynowym.
Przygotuj sos: stop masło, dodaj mąkę,wymieszaj, smaż nie rumieniąc.Dodaj mleko i bulion, jajko i dobrze wymieszaj aby nie powstały grudki. Gotuj na małym gazie, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
Kolejność układania warstw: sos, makaron, ryba i kapusta. Układaj tak do skończenia składników. Liczba składników (mnie np. zostało kapusty) ,warstw może być różna z racji że każdy może mieć inną formę. Zapiekanka zakończyłam makaronem pokrytym sosem i plastrami mozzarelli.
Piec w 180 stopniach pod przykryciem ok. 45 minut, po czym odkryć i podpiec chwilę do lekkiego zrumienienie sera. Smacznego!