Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne w trochę innym wydaniu. Podobno najlepiej smakuje z młodą kapusta,a póki jej nie ma zalecam włoską kapustę. Zdjęcia nie zdążyłam zrobić, dorzucę później, bo na pewno to danie zagości jeszcze na moim stole.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25741
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2745
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1326
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25741
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2745
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1326
Składniki
Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb. Oddziel liście, z których wytnij twarde części, po czym włóż je do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 2 minuty, aby zmiękły. Przelej na sitku zimną wodą i odcedź. Rybę pokrój na kawałki i przypraw solą i pieprzem cytrynowym.
Przygotuj sos: stop masło, dodaj mąkę,wymieszaj, smaż nie rumieniąc.Dodaj mleko i bulion, jajko i dobrze wymieszaj aby nie powstały grudki. Gotuj na małym gazie, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
Kolejność układania warstw: sos, makaron, ryba i kapusta. Układaj tak do skończenia składników. Liczba składników (mnie np. zostało kapusty) ,warstw może być różna z racji że każdy może mieć inną formę. Zapiekanka zakończyłam makaronem pokrytym sosem i plastrami mozzarelli.
Piec w 180 stopniach pod przykryciem ok. 45 minut, po czym odkryć i podpiec chwilę do lekkiego zrumienienie sera. Smacznego!