Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne w trochę innym wydaniu. Podobno najlepiej smakuje z młodą kapusta,a póki jej nie ma zalecam włoską kapustę. Zdjęcia nie zdążyłam zrobić, dorzucę później, bo na pewno to danie zagości jeszcze na moim stole.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Składniki
Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb. Oddziel liście, z których wytnij twarde części, po czym włóż je do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 2 minuty, aby zmiękły. Przelej na sitku zimną wodą i odcedź. Rybę pokrój na kawałki i przypraw solą i pieprzem cytrynowym.
Przygotuj sos: stop masło, dodaj mąkę,wymieszaj, smaż nie rumieniąc.Dodaj mleko i bulion, jajko i dobrze wymieszaj aby nie powstały grudki. Gotuj na małym gazie, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
Kolejność układania warstw: sos, makaron, ryba i kapusta. Układaj tak do skończenia składników. Liczba składników (mnie np. zostało kapusty) ,warstw może być różna z racji że każdy może mieć inną formę. Zapiekanka zakończyłam makaronem pokrytym sosem i plastrami mozzarelli.
Piec w 180 stopniach pod przykryciem ok. 45 minut, po czym odkryć i podpiec chwilę do lekkiego zrumienienie sera. Smacznego!