Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Składniki
Z pomidorów zdejmujemy skórkę. Miąższ, bez nasion, miksujemy. Na dwie rozgrzane łyżki oliwy wrzucamy mięso, smażymy 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pomidory, startą na drobnej tarce jarzynowej cebulę i obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy łyżką suszonego oregano. Stale mieszając, smażymy 20 minut.
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Delikatnie, łyżką cedzakową, wyjmujemy z wody. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, następnie mięso z sosem, przykrywamy płatami lasagne itd., aż do wyczerpania składników. Na wierzch dajemy żółty ser, który nadaje się do zapiekania.
Na 20 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160oC. 3. Lazanię dekorujemy listkami bazylii i natychmiast podajemy.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 245 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia