Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34979
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18360
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34979
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18360
Składniki
Z pomidorów zdejmujemy skórkę. Miąższ, bez nasion, miksujemy. Na dwie rozgrzane łyżki oliwy wrzucamy mięso, smażymy 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pomidory, startą na drobnej tarce jarzynowej cebulę i obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy łyżką suszonego oregano. Stale mieszając, smażymy 20 minut.
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Delikatnie, łyżką cedzakową, wyjmujemy z wody. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, następnie mięso z sosem, przykrywamy płatami lasagne itd., aż do wyczerpania składników. Na wierzch dajemy żółty ser, który nadaje się do zapiekania.
Na 20 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160oC. 3. Lazanię dekorujemy listkami bazylii i natychmiast podajemy.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 245 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia