Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuszące aromatem,cieszące kolorami,smakujące słonecznym latem ...tak dobrze chyba każdemu znane leczo.. Wiele jest jego wariantów,moja dzisiejsza propozycja jest wegetariańska,jednak gwarantuje,że zasmakuje w niej każdy. Zapraszam:)
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 13714
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 251
paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 81
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 447
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 97
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 142
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 13714
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 251
paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 81
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 447
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 97
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 142
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myje,papryki obieram ze skórki obierakiem,ale nie trzeba tego robić ;) Następnie kroje je w kostkę.
Pomidory sparzam wrzątkiem,obieram ze skórki i również kroję w kostkę.
Cukinie obieram ze skórki,następnie przekrajam ją wzdłuż,jeśli jest dużo pestek to usuwam je,następnie kroję w półksiężyce.
Cebule i czosnek kroje w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzewam olej,pierw podsamżam cebulkę wraz z czosnkiem,do momentu zeszklenia cebuli.
Kolejno do garnka dodaję papryki,po kilku minutach,cukinię. Przykrywam garnek pokrywką i duszę składniki na wolnym ogniu.
Po około 5 minutach,dodaję pomidory oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam,nakrywam pokrywką i duszę do miękkości warzyw na małym ogniu.
Na koniec,odkrywam garnek by płyn trochę odparował. Gotowe .. Smacznego!