Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuszące aromatem,cieszące kolorami,smakujące słonecznym latem ...tak dobrze chyba każdemu znane leczo.. Wiele jest jego wariantów,moja dzisiejsza propozycja jest wegetariańska,jednak gwarantuje,że zasmakuje w niej każdy. Zapraszam:)
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 27
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 114
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 881
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 27
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 114
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 881
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myje,papryki obieram ze skórki obierakiem,ale nie trzeba tego robić ;) Następnie kroje je w kostkę.
Pomidory sparzam wrzątkiem,obieram ze skórki i również kroję w kostkę.
Cukinie obieram ze skórki,następnie przekrajam ją wzdłuż,jeśli jest dużo pestek to usuwam je,następnie kroję w półksiężyce.
Cebule i czosnek kroje w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzewam olej,pierw podsamżam cebulkę wraz z czosnkiem,do momentu zeszklenia cebuli.
Kolejno do garnka dodaję papryki,po kilku minutach,cukinię. Przykrywam garnek pokrywką i duszę składniki na wolnym ogniu.
Po około 5 minutach,dodaję pomidory oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam,nakrywam pokrywką i duszę do miękkości warzyw na małym ogniu.
Na koniec,odkrywam garnek by płyn trochę odparował. Gotowe .. Smacznego!