Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuszące aromatem,cieszące kolorami,smakujące słonecznym latem ...tak dobrze chyba każdemu znane leczo.. Wiele jest jego wariantów,moja dzisiejsza propozycja jest wegetariańska,jednak gwarantuje,że zasmakuje w niej każdy. Zapraszam:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 777
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 777
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myje,papryki obieram ze skórki obierakiem,ale nie trzeba tego robić ;) Następnie kroje je w kostkę.
Pomidory sparzam wrzątkiem,obieram ze skórki i również kroję w kostkę.
Cukinie obieram ze skórki,następnie przekrajam ją wzdłuż,jeśli jest dużo pestek to usuwam je,następnie kroję w półksiężyce.
Cebule i czosnek kroje w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzewam olej,pierw podsamżam cebulkę wraz z czosnkiem,do momentu zeszklenia cebuli.
Kolejno do garnka dodaję papryki,po kilku minutach,cukinię. Przykrywam garnek pokrywką i duszę składniki na wolnym ogniu.
Po około 5 minutach,dodaję pomidory oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam,nakrywam pokrywką i duszę do miękkości warzyw na małym ogniu.
Na koniec,odkrywam garnek by płyn trochę odparował. Gotowe .. Smacznego!