Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1637
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1637
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na smalcu.Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Przeciskamy przez praskę wraz z cebulą,doprawiamy.
Kapustę gotujemy w małej ilości wody,lekko odciskamy i smażymy na tłuszczu pozostałym ze smażonej cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem.
DO ciepłej masy ziemniaczanej wbijamy jajko, dokładnie mieszamy i robimy dość duże placki, na środek nakładamy kapustę i formujemy kotlety.Smażymy na smalcu z obu stron na rumiano. Kotlety świetnie smakują z sosem grzybowym.