Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2344
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18105
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2064
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2344
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18105
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2064
Składniki
Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na smalcu.Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Przeciskamy przez praskę wraz z cebulą,doprawiamy.
Kapustę gotujemy w małej ilości wody,lekko odciskamy i smażymy na tłuszczu pozostałym ze smażonej cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem.
DO ciepłej masy ziemniaczanej wbijamy jajko, dokładnie mieszamy i robimy dość duże placki, na środek nakładamy kapustę i formujemy kotlety.Smażymy na smalcu z obu stron na rumiano. Kotlety świetnie smakują z sosem grzybowym.