Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lilianka to nowa odsłona tradycyjnego ciasta napoleonki. W tej wersji możesz wyczuć kokos i czekoladę, które urozmaicają smak kremu budyniowego.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5527
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29874
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19577
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1116
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5527
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29874
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19577
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1116
Składniki
Wlej dwie szklanki mleka do wysokiego naczynia. Dodaj zawartość paczki z budyniem, żółtka oraz mąkę. Całość zmiksuj krótko do połączenia. Pozostałe mleko zagotuj w dużym rondelku albo garnku wraz z masłem i cukrami. Kiedy składniki się rozpuszczą, zmniejsz moc palnika i cienkim strumieniem wlewaj przygotowaną masę. Mieszaj energicznie, aby konsystencja kremu zrobiła się gęsta, ale nie miała grudek. Kiedy wszystkie składniki się połączą, odstaw.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Na końcu dodaj wiórki kokosowe i wmieszaj delikatnie.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Na blaszce rozłóż herbatniki. Delikatnie rozprowadź cienką warstwę czekolady. Wyłóż cały krem budyniowy, a następnie przykryj ją warstwą połowy masy śmietanowo-kokosowej. Ułóż herbatniki lub biszkopty. Na wierzchu rozprowadź drugą część masy śmietanowo-kokosowej.