Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lilianka to nowa odsłona tradycyjnego ciasta napoleonki. W tej wersji możesz wyczuć kokos i czekoladę, które urozmaicają smak kremu budyniowego.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21683
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 251
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 294
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21683
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 251
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 294
Składniki
Wlej dwie szklanki mleka do wysokiego naczynia. Dodaj zawartość paczki z budyniem, żółtka oraz mąkę. Całość zmiksuj krótko do połączenia. Pozostałe mleko zagotuj w dużym rondelku albo garnku wraz z masłem i cukrami. Kiedy składniki się rozpuszczą, zmniejsz moc palnika i cienkim strumieniem wlewaj przygotowaną masę. Mieszaj energicznie, aby konsystencja kremu zrobiła się gęsta, ale nie miała grudek. Kiedy wszystkie składniki się połączą, odstaw.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Na końcu dodaj wiórki kokosowe i wmieszaj delikatnie.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Na blaszce rozłóż herbatniki. Delikatnie rozprowadź cienką warstwę czekolady. Wyłóż cały krem budyniowy, a następnie przykryj ją warstwą połowy masy śmietanowo-kokosowej. Ułóż herbatniki lub biszkopty. Na wierzchu rozprowadź drugą część masy śmietanowo-kokosowej.