Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka z pieczarkami

Łopatka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Łopatka z pieczarkami"

Składniki

  • 50 dag łopatki
  • pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • duża cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 150 ml śmietany 30 proc
  • sól
  • pieprz cayenne
  • słodka papryka
  • czosnek
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łopatka z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Mięso, umyj, osusz, pokrój w cienkie plastry. Cebulę pokrój w półplasterki, pieczarki – w cienkie plasterki.

  2. W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej i obsmaż mięso z obu stron. Dodaj cebulę i znów smaż chwilę. Włóż pieczarki i duś, aż odparuje nadmiar soku. Wlej wino i znów duś.

  3. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przypraw solą, pieprzem cayenne, papryką. Kiedy mięso będzie już miękkie, wlej śmietanę. Podgrzej, przypraw danie jeszcze raz do smaku. Podaj z mizerią lub sałatką z pomidorów.

  4. Porcje: 5, : 60 min., cena: 2.60 zł, kalorie 419 kcal.

  5. Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic.

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń