Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łopatka z pieczarkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1469
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5882
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1469
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5882
Składniki
Mięso, umyj, osusz, pokrój w cienkie plastry. Cebulę pokrój w półplasterki, pieczarki – w cienkie plasterki.
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej i obsmaż mięso z obu stron. Dodaj cebulę i znów smaż chwilę. Włóż pieczarki i duś, aż odparuje nadmiar soku. Wlej wino i znów duś.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przypraw solą, pieprzem cayenne, papryką. Kiedy mięso będzie już miękkie, wlej śmietanę. Podgrzej, przypraw danie jeszcze raz do smaku. Podaj z mizerią lub sałatką z pomidorów.
Porcje: 5, : 60 min., cena: 2.60 zł, kalorie 419 kcal.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic.Źródło: Bella Relaks