Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łopatka z pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 119
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 577
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 119
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 577
Składniki
Mięso, umyj, osusz, pokrój w cienkie plastry. Cebulę pokrój w półplasterki, pieczarki – w cienkie plasterki.
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej i obsmaż mięso z obu stron. Dodaj cebulę i znów smaż chwilę. Włóż pieczarki i duś, aż odparuje nadmiar soku. Wlej wino i znów duś.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przypraw solą, pieprzem cayenne, papryką. Kiedy mięso będzie już miękkie, wlej śmietanę. Podgrzej, przypraw danie jeszcze raz do smaku. Podaj z mizerią lub sałatką z pomidorów.
Porcje: 5, : 60 min., cena: 2.60 zł, kalorie 419 kcal.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic.Źródło: Bella Relaks