Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś pieczony"
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 33
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 489
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15080
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1829
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 33
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 489
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15080
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1829
Składniki
W misce wymieszaj sok z cytryny, posiekane drobno listki mięty i pokrojone w plasterki papryczki chilli.
Dzwonka łososia umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Każde zanurzaj z obu stron w marynacie. Rybę wstaw na godzinę do lodówki.
Roszponkę umyj, odstaw, aby obciekła lub osusz ręcznikiem papierowym. Na ruszcie ustaw tackę wysmarowaną odrobiną oleju, układaj dzwonka łososia i piecz przez 15 minut.
Na talerzach kładź sałatę, a na niej kawałki ryby, podawaj ze świeżym pieczywem lub grzankami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień