Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś pieczony"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Składniki
W misce wymieszaj sok z cytryny, posiekane drobno listki mięty i pokrojone w plasterki papryczki chilli.
Dzwonka łososia umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Każde zanurzaj z obu stron w marynacie. Rybę wstaw na godzinę do lodówki.
Roszponkę umyj, odstaw, aby obciekła lub osusz ręcznikiem papierowym. Na ruszcie ustaw tackę wysmarowaną odrobiną oleju, układaj dzwonka łososia i piecz przez 15 minut.
Na talerzach kładź sałatę, a na niej kawałki ryby, podawaj ze świeżym pieczywem lub grzankami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień