Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdybyście zapytali mojego przyjaciela Maćka, powiedział by, że najbardziej lubię łososia. Nawet kupił mi kiedyś, już nie pamiętam z jakiej okazji, chyba urodzin, opakowanie wędzonego łososia. Tak, uwielbiam łososia. W ogóle lubię ryby. Lubię też myśleć, że dzięki mnie, moja przyjaciółka Aga też polubiła ryby. I lubię kiedy co roku na wspólną Wigilię z przyjaciółmi robię rybę i wszyscy ją zjadają ze smakiem - nawet jeżeli zazwyczaj nie sięgają specjalnie po ryby. I bardzo lubię akcję społeczną "Jedz ryby codziennie" i "Nie kupuj żywego karpia". Dzisiaj zabiorę Wasze kubki smakowe w podróż pełną rozkosznych połączeń, dzięki którym poznacie łososia w zupełnie innej odsłonie! Panie i Panowie: Łosoś w sosie whisky!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114967
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114967
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Składniki
Łososia nacieram 1 ząbkiem czosnku i solą. Kładę na nim cytryny i piekę zawiniętego w folię aluminiową przez około 20 minut w 180 stopniach w piekarniku, lub bez folii na patelni na oliwie z oliwek. Na suchej patelni podsmażam 1 ząbek czosnku w łupince przez około 10 minut. Zdejmuje łupinkę i rozgniatam go na miazgę. Dodaję: 1 szklankę soku ananasowego, sos teriyaki, 3 łyżki cytryny, wodę, łyżkę sosu sojowego, papryczki chili, pokrojone drobno dwa plasterki ananasa i whisky. Zmniejszam ogień i gotuję sos około 30-45 minut aż osiągnie konsystencję syropu. Polewam nim obficie upieczonego łososia.