Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z nutą egzotyki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116058
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7909
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2987
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1441
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1264
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116058
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7909
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2987
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1441
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1264
Składniki
Przygotować marynatę: sos sojowy wymieszać z cukrem, 5 łyżkami wody, oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, połową soku i skórką z cytryny – mieszać porządnie aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dzwonka posmarować marynatą, zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na ok. 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rybę wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty, grillować na ruszcie posmarowanym oliwą albo na tackach aluminiowych po maksymalnie 6 minut z każdej strony. Jeśli łosoś będzie zbyt długo grillowany, stanie się suchy. Przed podaniem rybę oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem, skropić resztą soku z cytryny.
ok. 20 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium