Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z nutą egzotyki"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4105
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11241
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13466
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4105
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11241
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13466
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5235
Składniki
Przygotować marynatę: sos sojowy wymieszać z cukrem, 5 łyżkami wody, oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, połową soku i skórką z cytryny – mieszać porządnie aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dzwonka posmarować marynatą, zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na ok. 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rybę wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty, grillować na ruszcie posmarowanym oliwą albo na tackach aluminiowych po maksymalnie 6 minut z każdej strony. Jeśli łosoś będzie zbyt długo grillowany, stanie się suchy. Przed podaniem rybę oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem, skropić resztą soku z cytryny.
ok. 20 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium