Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z nutą egzotyki"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 231
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 42
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 809
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 231
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 42
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 809
Składniki
Przygotować marynatę: sos sojowy wymieszać z cukrem, 5 łyżkami wody, oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, połową soku i skórką z cytryny – mieszać porządnie aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dzwonka posmarować marynatą, zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na ok. 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rybę wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty, grillować na ruszcie posmarowanym oliwą albo na tackach aluminiowych po maksymalnie 6 minut z każdej strony. Jeśli łosoś będzie zbyt długo grillowany, stanie się suchy. Przed podaniem rybę oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem, skropić resztą soku z cytryny.
ok. 20 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium