Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z nutą egzotyki"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 57
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 132
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 57
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 132
Składniki
Przygotować marynatę: sos sojowy wymieszać z cukrem, 5 łyżkami wody, oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, połową soku i skórką z cytryny – mieszać porządnie aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dzwonka posmarować marynatą, zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na ok. 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rybę wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty, grillować na ruszcie posmarowanym oliwą albo na tackach aluminiowych po maksymalnie 6 minut z każdej strony. Jeśli łosoś będzie zbyt długo grillowany, stanie się suchy. Przed podaniem rybę oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem, skropić resztą soku z cytryny.
ok. 20 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium