Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowe ślimaczki"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 698
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 521
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 698
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 521
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
czas ok. 15 min; porcja – 190 kcal, cena 2,70 zł
Wędzonego łososia pokrój w cienkie plasterki, podziel na 12 porcji. Każdą porcję skrop lekko sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny.
Serek kanapkowy (naturalny, czosnkowy lub śmietankowy) przełóż do miseczki. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Dodaj do serka, utrzyj. Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Z każdej kromki pieczywa razowego wykrój kwadrat. Liście rukoli przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym.
Na każdej porcji łososia rozsmaruj serek z czosnkiem. Zwiń, formując roladki. Odłóż do lodówki do schłodzenia. Pieczywo rozłóż na talerzykach. Porozkładaj ślimaczki z łososia. Przystawkę dekoruj rukolą.Źródło: Świat kobiety