Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowe ślimaczki"
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27601
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2930
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4435
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 531
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27601
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2930
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4435
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 531
Składniki
czas ok. 15 min; porcja – 190 kcal, cena 2,70 zł
Wędzonego łososia pokrój w cienkie plasterki, podziel na 12 porcji. Każdą porcję skrop lekko sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny.
Serek kanapkowy (naturalny, czosnkowy lub śmietankowy) przełóż do miseczki. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Dodaj do serka, utrzyj. Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Z każdej kromki pieczywa razowego wykrój kwadrat. Liście rukoli przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym.
Na każdej porcji łososia rozsmaruj serek z czosnkiem. Zwiń, formując roladki. Odłóż do lodówki do schłodzenia. Pieczywo rozłóż na talerzykach. Porozkładaj ślimaczki z łososia. Przystawkę dekoruj rukolą.Źródło: Świat kobiety