Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowy przysmak"
Jajka zmiksuj ze skrobią lub z mieszanką skrobi z mąką pszenną. Stopniowo, małymi porcjami, wlewaj mleko, cały czas miksując na wysokich obrotach. Ciasto odstaw na kilkanaście minut. Potem usmaż na oleju cienkie naleśniki. Ułóż je na płaskim talerzu i przykryj drugim.
Natkę pietruszki umyj i osusz. Odłóż parę gałązek do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Korniszonki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Pietruszkę i ogóreczki wymieszaj z serkiem na pastę. Łososia pokrój w długie paski, skrop cytryną i wymieszaj z mielonym pieprzem.
Każdy naleśnik posmaruj na środku przygotowanym serkiem. Rozłóż paski łososia i zwiń w luźne rożki. Podawaj na ciepło, podgrzane na oleju lub na zimno – jako przekąskę. Możesz przekroić naleśniki na połowy, by można było zjeść je na raz. Udekoruj natką i podawaj.
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 290
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 302
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 352
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 290
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 302
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 352
Składniki
Jajka zmiksuj ze skrobią lub z mieszanką skrobi z mąką pszenną. Stopniowo, małymi porcjami, wlewaj mleko, cały czas miksując na wysokich obrotach. Ciasto odstaw na kilkanaście minut. Potem usmaż na oleju cienkie naleśniki. Ułóż je na płaskim talerzu i przykryj drugim.
Natkę pietruszki umyj i osusz. Odłóż parę gałązek do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Korniszonki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Pietruszkę i ogóreczki wymieszaj z serkiem na pastę. Łososia pokrój w długie paski, skrop cytryną i wymieszaj z mielonym pieprzem.
Każdy naleśnik posmaruj na środku przygotowanym serkiem. Rozłóż paski łososia i zwiń w luźne rożki. Podawaj na ciepło, podgrzane na oleju lub na zimno – jako przekąskę. Możesz przekroić naleśniki na połowy, by można było zjeść je na raz. Udekoruj natką i podawaj.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.
Kotlet schabowy podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty or...
Odsłon: 10
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 39