Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Jajka zmiksuj ze skrobią lub z mieszanką skrobi z mąką pszenną. Stopniowo, małymi porcjami, wlewaj mleko, cały czas miksując na wysokich obrotach. Ciasto odstaw na kilkanaście minut. Potem usmaż na oleju cienkie naleśniki. Ułóż je na płaskim talerzu i przykryj drugim.
Natkę pietruszki umyj i osusz. Odłóż parę gałązek do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Korniszonki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Pietruszkę i ogóreczki wymieszaj z serkiem na pastę. Łososia pokrój w długie paski, skrop cytryną i wymieszaj z mielonym pieprzem.
Każdy naleśnik posmaruj na środku przygotowanym serkiem. Rozłóż paski łososia i zwiń w luźne rożki. Podawaj na ciepło, podgrzane na oleju lub na zimno – jako przekąskę. Możesz przekroić naleśniki na połowy, by można było zjeść je na raz. Udekoruj natką i podawaj.