Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie ala chińszczyzna na szybko:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10203
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10203
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
Kroimy boczek w małe kawałki i podsmażamy na patelni w tym czasie gotujemy makaron. Kroimy kawałek papryki słodkiej, jeśli chcemy możemy dać też trochę ostrej i wrzucamy na patelnię wraz z połową kostki rosolowej, (możemy dodać do tego też inne warzywa np. Mieszankę chińską). Gdy boczek się podsmaży a papryka zmięknie dodajemy pokrojoną pół cebuli i ząbek czosnku i podsmażamy wszystko mieszając kilka chwil.
Odcedzamy makaron, wrzucamy go na naszą patelnię, dolewamy trochę sosu sojowego, pieprzu i natkę pietruszki i podsmażamy dwie minuty. Nakładamy na talerz, posypujemy parmezanem i gotowe. SMACZNEGO!