Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie ala chińszczyzna na szybko:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2296
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4385
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1314
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2296
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4385
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1314
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Składniki
Kroimy boczek w małe kawałki i podsmażamy na patelni w tym czasie gotujemy makaron. Kroimy kawałek papryki słodkiej, jeśli chcemy możemy dać też trochę ostrej i wrzucamy na patelnię wraz z połową kostki rosolowej, (możemy dodać do tego też inne warzywa np. Mieszankę chińską). Gdy boczek się podsmaży a papryka zmięknie dodajemy pokrojoną pół cebuli i ząbek czosnku i podsmażamy wszystko mieszając kilka chwil.
Odcedzamy makaron, wrzucamy go na naszą patelnię, dolewamy trochę sosu sojowego, pieprzu i natkę pietruszki i podsmażamy dwie minuty. Nakładamy na talerz, posypujemy parmezanem i gotowe. SMACZNEGO!