Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron rurki z zielonymi warzywami i łososiem"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Jarmuż oczyść, szpinak przebierz. Listki opłucz, grubo pokrój. Dymki oczyść, cebulki posiekaj, szczypiorek potnij na kawałeczki. Czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Makaron wrzuć na posolony wrzątek, zamieszaj, gotuj ok. 12 minut.
Groszek przebierz, opłucz, osącz na sitku, dodaj do makaronu 7 minut przed końcem gotowania.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej czosnek oraz cebulki dymek. Dołóż szpinak, jarmuż i szczypiorek. Smaż razem 2-3 minuty. Plasterki łososia pokrój na spore kawałki Makaron z groszkiem odcedź, osącz na sitku. Zachowaj ok. 50 ml wody z gotowania makaronu. Wymieszaj ją ze śmietaną i wlej do składników na patelni.
Zielony sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj go z łososiem oraz makaronem i groszkiem. Całość mocno podgrzej. Ew. ponownie przypraw. Gotowe danie wyłóż na talerze. Udekoruj listkami bazylii.
ok. 25 minut. 1 porcja 420 kcalŹródło: Tina