Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron ryżowy z wołowiną"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2498
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421651
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2128
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2498
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421651
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2128
Składniki
Cebulę oraz ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj. Żółte papryki umyj, osusz, przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Chili pozbaw pestek, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę oraz czosnek, smaż mieszając, aż się delikatnie zeszklą.
Wrzuć rozdrobnione mięso, podgrzewaj razem 10 min. Na koniec dodaj pokrojoną paprykę, chili, rozdrobnione pomidory z puszki i bulion (może być z kostki). Duś pod przykryciem ok. 15 minut. Dopraw solą.
Do garnka z osolonym wrzątkiem włóż makaron ryżowy. Garnek zdejmij z palnika, odstaw na około 5 minut do napęcznienia. Po tym czasie odcedź makaron. Kapustę pak choi oczyść, opłucz i osusz, przekrój na ćwiartki, wrzuć na patelnię z mięsem, duś 5 min.
Makaron rozłóż na talerze. Polej sosem mięsnym z kapustą pak choi. Gotowe danie posyp kiełkami groszku (lub innymi, np. sojowymi).
Czas ok. 45 min; porcja – 450 kcal, cena 5,50 zł.
. Jeśli nie masz kapusty pak choi, użyj liści kapusty pekińskiej.Źródło: Świat kobiety