Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie obiadowe
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34110
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1278
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113565
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34110
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1278
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113565
Składniki
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie lub oleju. Dodać podzielony na różyczki brokuł i razem podsmażyć ok. 5 minut.
Dodać makaron (surowy) i podlać rosołem, tak aby makaron i brokuł były zalane rosołem. Gotować ok 10 minut. Makaron powinien wchłonąć 2/3 bulionu.
Do gotującej się potrawy dodać serek topiony (ja dodaję ementaler) i mieszać do roztopienia się sera. Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem można dodać starty żółty ser.