Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa pasta z nutą hawajską :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1778
Polecam.
Odsłon: 508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1778
Polecam.
Odsłon: 508
Składniki
Filet kroimy w małą kosteczkę, obtaczamy w dużej ilości ziół i skrapiamy odrobiną soku z cytryny, odstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
Makaron gotujemy al''dente.
Na niewielkiej ilości oliwy podduszamy posiekaną drobno paprykę i czosnek z mięsem, po chwili dodajemy ananasa, kiedy mięso będzie już ładnie ścięte, zalewamy wszystko pomidorami i dusimy jeszcze chwilkę, przyprawiając bazylią i pieprzem.
Polewamy makaron sosem i podajemy- najlepiej w słonecznym miejscu i z ciepłym uśmiechem na twarzy- podobno ma to wspaniały wpływ na trawienie :)