Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa pasta z nutą hawajską :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 231
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 231
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Filet kroimy w małą kosteczkę, obtaczamy w dużej ilości ziół i skrapiamy odrobiną soku z cytryny, odstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
Makaron gotujemy al''dente.
Na niewielkiej ilości oliwy podduszamy posiekaną drobno paprykę i czosnek z mięsem, po chwili dodajemy ananasa, kiedy mięso będzie już ładnie ścięte, zalewamy wszystko pomidorami i dusimy jeszcze chwilkę, przyprawiając bazylią i pieprzem.
Polewamy makaron sosem i podajemy- najlepiej w słonecznym miejscu i z ciepłym uśmiechem na twarzy- podobno ma to wspaniały wpływ na trawienie :)