Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z łososiem i szpinakiem

Makaron z łososiem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Makaron z łososiem i szpinakiem"

Składniki

  • 20 dag makaronu świderki
  • 15 dag łososia wędzonego w plastrach
  • 20 dag szpinaku mrożonego
  • pół szklanki śmietany
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z łososiem i szpinakiem

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

  2. Łyżkę masła rozgrzej na patelni, wrzuć szpinak, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Smaż kilka minut.

  3. Plastry łososia pokrój w paski, a pomidorki na ćwiartki.

  4. Formę żaroodporną posmaruj pozostałym masłem. Rozłóż makaron i przykryj go szpinakiem z łososiem oraz pomidorkami.

  5. Zalej całość śmietaną z tartym serem żółtym i zapiecz w piekarniku.

  6. Przepis nadesłała: Agnieszka Rybak

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń