Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z pomidorami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Liście szpinaku oczyścić, pokroić, sparzyć. Pomidory pokroić w paski. Oliwę z pomidorów rozgrzać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Poddusić, dodać sparzony szpinak i pokrojone pomidory. Przyprawić do smaku.
Do makaronu – ugotowanego zgodnie z przepisem – dodać sos z suszonych pomidorów oraz dwie łyżki parmezanu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień