Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z pomidorami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2503
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 391
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2503
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 391
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Składniki
Liście szpinaku oczyścić, pokroić, sparzyć. Pomidory pokroić w paski. Oliwę z pomidorów rozgrzać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Poddusić, dodać sparzony szpinak i pokrojone pomidory. Przyprawić do smaku.
Do makaronu – ugotowanego zgodnie z przepisem – dodać sos z suszonych pomidorów oraz dwie łyżki parmezanu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień