Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i pyszny przepis na inny makaron niż ten z sosem pomidorowym czy pieczarkowym. Dynia bardzo na czasie:) http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19303
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19303
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Składniki
Boczek kroimy w niewielkie kawałki i z niewielką ilością oleju wrzucamy na patelnię. Kroimy cebulę i czosnek (jak najdrobniej) i dorzucamy do boczku.
Dynie obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Gdy boczek się zesmaży dodajemy dynię i pod przykryciem dusimy około 15 minut.
W międzyczasie gotujemy makaron.
Gdy dynia jest już miękka dodajemy śmietanę (uwarzmy by się nie zważyła), solimy, pieprzymy do smaku i na wolnym ogniu powoli zagotowujemy.