Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i pyszny przepis na inny makaron niż ten z sosem pomidorowym czy pieczarkowym. Dynia bardzo na czasie:) http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2936
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 251
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2936
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 251
Składniki
Boczek kroimy w niewielkie kawałki i z niewielką ilością oleju wrzucamy na patelnię. Kroimy cebulę i czosnek (jak najdrobniej) i dorzucamy do boczku.
Dynie obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Gdy boczek się zesmaży dodajemy dynię i pod przykryciem dusimy około 15 minut.
W międzyczasie gotujemy makaron.
Gdy dynia jest już miękka dodajemy śmietanę (uwarzmy by się nie zważyła), solimy, pieprzymy do smaku i na wolnym ogniu powoli zagotowujemy.