Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i zdrowy lunch do pracy.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 70
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 509
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7105
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 70
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 509
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7105
Składniki
Szparagi Odetnij zdrewniałą część szparagów (ok. 1/3 długości). Szparagi można też delikatnie nagiąć, wtedy same pękną w miejscu, w którym kończy się zdrewnienie. Obierz je jak marchewkę skrobaczką do warzyw, ale pozostaw główki. Zwiąż obrane szparagi sznurkiem lub nitką tak by można je było postawić. Wstaw wodę do wąskiego garnka. Wody powinno być tyle, żeby główki szparagów wystawały ponad jej powierzchnię. Dodaj do wody łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Gotuj przez około 7-8 minut. Pokrój szparagi na mniejsze kawałki.
Makaron Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Dodaj do wody łyżeczkę oleju rzepakowego (zapobiegnie sklejeniu). Odcedź.
Pomidory suszone Jeśli masz pomidory w zalewie/oleju to po prostu je pokrój. Jeżeli nie, zalej je na dwie minuty gorącą wodą, odcedź, pokrój na mniejsze kawałki, połącz z łyżką oleju rzepakowego i łyżeczką ziół prowansalskich.
Połącz makaron ze szparagami i pomidorami, dodaj oliwki (ja je kroję na pół, ale mogą być tez w całości). Wymieszaj całość.